Składniki:
1. W garnuszku podgrzewamy mleko z cukrem waniliowym i aromatem waniliowym.Jeżeli mamy spieniacz to spieniamy mleko, możemy też użyć miksera.
2. W czajniku zagotowujemy wodę i zalewamy nią kawę. Kawę zaparzamy w dzbanuszku, najlepiej takim, który wyłapie fusy.
3. Do szklanki wlewamy kawę, uzupełniamy mleczkiem i dekorujemy bitą śmietanką :).
Czas przygotowania:
ok 20 minut
- Kawa, dowolna sypana - ja używam Lavazzy albo Chiar Oscuro
- Mleko
- Bita śmietana
- Cukier waniliowy i kilka kropelek aromatu waniliowego (takiego jak do ciasta)
1. W garnuszku podgrzewamy mleko z cukrem waniliowym i aromatem waniliowym.Jeżeli mamy spieniacz to spieniamy mleko, możemy też użyć miksera.
2. W czajniku zagotowujemy wodę i zalewamy nią kawę. Kawę zaparzamy w dzbanuszku, najlepiej takim, który wyłapie fusy.
3. Do szklanki wlewamy kawę, uzupełniamy mleczkiem i dekorujemy bitą śmietanką :).
Czas przygotowania:
ok 20 minut