Tarta z cukinią, pomidorkami koktajlowymi i porem. Możemy zalać danie masą jajeczno-jogurtową i zmienic naszą tartę w quiche ;).
Ciasto:
mąka orkiszowa + oliwa z oliwek + odrobina różowej soli + curry (głównie dla koloru)
Schłodzić, następnie rozłożyć w formie to tarty, upiec ok 15 minut w 180 stopniach.
Nadzienie:
Podsmażone na patelni - cukinia + por + pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiartki + zioła prowansalskie + czosnek
Nadzienie przełożyć na podpieczone ciasto. Zapiec 15 minut w 180 stopniach. Zalać masą jajeczno-jogurtową, nałożyć rozkruszoną Fetę i ponakajane pomidorki. Zapiekać kolejne 15 minut.
mąka orkiszowa + oliwa z oliwek + odrobina różowej soli + curry (głównie dla koloru)
Schłodzić, następnie rozłożyć w formie to tarty, upiec ok 15 minut w 180 stopniach.
Nadzienie:
Podsmażone na patelni - cukinia + por + pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiartki + zioła prowansalskie + czosnek
Nadzienie przełożyć na podpieczone ciasto. Zapiec 15 minut w 180 stopniach. Zalać masą jajeczno-jogurtową, nałożyć rozkruszoną Fetę i ponakajane pomidorki. Zapiekać kolejne 15 minut.