Jajka Faszerowane


Jajka Faszerowane:
Potrzebne: 
Jajka,
pieczarki, 

ulubione przyprawy, 
majonez, oliwa do podsmażenia farszu
ewentualnie cebulka

Przygotowanie:
Gotuj jajka ok. 10 minut w osolonej wodzie - na twardo. Ilość jaj zależy od Twoich potrzeb ;).
Ugotowane jaja ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój wzdłuż, na pół.
Z połówek wyjmij delikatnie żółtka, tak, aby nie uszkodzić białek.

Na patelni rozgrzej oliwę (olej lub masło - wedle uznania).
Podsmaż pokrojone w drobną kostkę pieczarki. Dopraw pieczarki przyprawami jakie lubisz (ja dodałam trochę soli, pieprzu, pietruszki). Pieczarki możesz podsmażyć z posiekaną cebulką. Ostudź masę. Dorzuć do niej żółtka. Rozdrobnij. Dołóż majonez lub inny sos. Tak powstałą pastę nałóż do wydrążonych białek.

Dla ładnego efektu podawaj na liściu salaty lub posypane pietruszką. Hulaj dusza... :). Ozdabiajcie ile wlezie.

Zajadaj!

Czas przygotowania:
Przy dobrej organizacji pracy nie więcej niż 20 minut :).