Sałatka z marynowaną cukinią, jajecznicą i Fetą

CUKINIA:
Zdecydowałam się pokroić ją w cieniutkie plasterki i zamarynować kilka godzin w odrobinie soli, mielonym chilli i soku z cytryny, a następnie podgrzać na rozgrzanej patelni.

JAJECZNICA:
Na patelni, na małym ogniu roztopić kawałek masła, usmażyć jajka cały czas mieszając (aby powstały estetyczne grudki). 

FETA i OLIWKI:
Pokroić na mniejsze kawałki

MIX SAŁAT:
Przesypać z paczki do misy :)

SKŁADNIKI:
- 2 małe cukinie
- świeżo mielone chilli, sól, sok z połówki cytryny
- opakowanie sera Feta
- czarne oliwki
- ulubiony mix sałat 
- kawałek masła i jajka



















Przygotowanie:
Do misy wsypujemy miks sałat, podsmażone paski cukinii, ser Feta, czarne oliwki, smażoną na maśle jajecznicę. Spożywamy od razu.

Czas przygotowania:
Marynowanie cukinii kilka godzin + ok 30 minut